Trivsel och trivselregler

Att sköta om sitt bostadsområde är det bästa sättet att trivas och att öka bostadens värde. Ett omfattande arbete är nedlagt på att ge området en enhetlig och trevlig karaktär. Alla boende kan hjälpas åt för att bevara trivseln, exteriören och fastighetens interiör. Trivselregler är till för alla boendes trivsel och säkerhet. Var vänlig läs igenom dem noga och respektera dem.

Tänk på dina grannar
Viss hänsyn behövs i ett bostadsområde där många ska leva och samsas. Dämpa därför ljudet från exempelvis TV och radio framförallt tidigt på morgonen, sent på kvällen och under natten. Tänk också på grannarna om du har gäster hemma eller spelar instrument. Rökning kan vara mycket besvärande, då vårt ventilationssystem är sådant att röken dras in i lägenheterna runtom och stannar där. Vi har också många barn och allergiker i huset.

Ska du ha fest?
Det är ok, så länge det inte sker ofta och så länge du meddelar dina grannar genom exempelvis en lapp i hissen.

Mata inte fåglar
Tänk på att inte lägga ut mat till fåglar på balkongen eller fönsterblecket. Fåglarna är vackra att se på, men tyvärr skräpar de ner en hel del. De tappar även mat, som sedan lockar råttor och möss till huset.

Trapphus
Parkera inte barnvagnar eller cyklar i trapphuset eftersom detta kan försvåra utrymning och förhindra framkomlighet. Om du skräpar ner i trapphusen eller i porten ser du självklart till att plocka upp efter dig. Spiller du någonting är det trevligt om du tar hand om spillet. Likaså gäller det att ta hand om väggarna, kommer det smuts på dem så får du försöka avlägsna det. Var extra uppmärksam vid flytt eller frakt av stora möbler och annat, väggarna tar stryk. Vi hjälps åt för att hålla fastigheten i gott skick, det ökar trivseln och sparar oss pengar.

Balkong/uteplats
Vill du sätta upp blomlådor gör du det på insidan av balkongen. Vädra kläder eller hänga tvätt kan man göra på balkongen, men inte piska eller skaka mattor då dammet kan flyga in i någon annans lägenhet. Många människor är allergiker eller astmatiker och får kraftiga besvär av rök. Rök därför inte på din balkong eller uteplats eftersom röken sugs in i lägenheten ovanför, antingen via ventilationen eller genom grannars öppna balkongdörrar.

Våra trivsel- och förhållningsregler