Garage och parkering

Fastigheten har ett garage som vi delar i en gemensamhetsanläggning med grannföreningen Brf Kubisten. Till Brf Grafikern hör 35 parkeringsplatser för bilar, 28 i 5:an och 7 i 11:an. Det finns även en MC-plats i 11:an. Uthyrningen av parkeringsplatserna administreras av vår ekonomiska förvaltare. Detta innefattar t.ex. avtalsskrivning, fakturering m.m.

För att ställa dig i kö till parkeringsplats, gå till Simpleko.se och logga in med BankID. Välj sedan Köer i menyn. Du kan även mejla eller ringa Simpleko:

mail: info@simpleko.se
telefon: 018-66 01 60 (Öppet vardagar 9-12)

Radiobrickor och brickor som går till garageporten och dörrarna in till garaget hanteras av styrelsen. När avtal är påskrivet, kontakta styrelsen för utlämning.

Laddplatser för elbilar

Du kan ladda din elbil i våra garage. Du kommer hem, pluggar in sladden och laddar bekvämt och smidigt bilens med fossilfri el. De flesta platser är förberedda för elbilsladdning.

Pris

För 180 kr/mån får du tillgång till en laddbox. Därefter laddar du till självkostnadspris.

Hur får jag tillgång till en garageplats med laddbox?

Om du inte har en plats i garaget i dag ställer du dig i kö till en plats med laddmöjlighet. Om du redan har en garageplats, men som saknar laddmöjlighet, ställer du dig i kö för platsbyte till en plats med laddmöjlighet. Vill du veta mer eller ställa dig i kö redan nu, kontakta styrelsen.

Vad händer om jag redan står på en plats med laddbox?

Om du idag står på en plats förberedd för laddning, där du inte använder möjligheten att ladda, kan du bli tillfrågad att byta till en likvärdig plats utan laddmöjlighet. Detta för att ge någon som behöver, möjlighet att kunna ladda sin bil. I första hand kommer vi att söka någon som byter frivilligt. I andra hand lottas vilken plats som påverkas, vilket endast gäller dem som har avtal ingångna från december 2019 och framåt.