TV, telefoni & bredband

Föreningen har ett avtal med Telia om bredband i lägenheterna. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion som levererar TV, telefoni och Internetanslutning. Följande ingår som standard (kontakta Telia för individuella tillval):

  • Internetanslutning med en hastighet på 1000/1000 Mbit per sekund.
  • En digital-TV-box med kanalpaket ”Lagom”.
  • Telefonadapter som möjliggör upp till fyra telefoner till samma telefonnummer. Telefonabonnemanget som ingår heter ”Mini”.

 

Obs! Den som flyttar måste själv säga upp sitt avtal med leverantören eftersom det är personligt, och den inflyttande måste teckna ett nytt abbonemang. Välj förslagsvis startdatum samma som ditt inflyttningsdatum så har du internet direkt.

Telia ansvarar för support:

IT-skåp

I de flesta bostäderna finns IT-skåpet placerad i klädkammaren eller i hallen bredvid el-centralen. I IT-skåpet finns en panel med numrerade uttag, en så kallad patchpanel. I din patchpanel bestämmer du själv vilken funktion nätverksuttagen i respektive rum ska ha. När du flyttar in så är vissa uttag i sovrum, vardagsrum och kök redan aktiverade enligt information på insidan av IT-skåpet, men du kan alltså flytta och ändra fritt till andra uttag.

Obs! Digitalboxen, routern och allt som ingår i IT-skåpet tillhör föreningen och ska alltså vara kvar i lägenheten om du flyttar.